Erik S, Anders D, Alexander E, Stefan D
Falk J, Patrik L, Daniel S, Robert M
Omar A, Sami E

Avbytare: Johan E, Andy N, David C, Henrik H, Oliver F-O

Toppmöte, ja jag menar inte topp mot topp, men vi mötte ett av topplagen, Sjöbo IF. Eftersom deras A-lag spelade match samtidigt kom de med ett väldigt ungt lag. Egentligen ingen skillnad från förra mötet men kanske övervägande del spelare som inte är vana vid seniorfotboll. Detta var inget som meddelats vårt lag inför matchen vilket gjorde att de vinröda gick in i matchen med mycket bra inställning.

Första halvlek blev en uppvisning i fotboll av killarna. Alla elva spelade mycket bra och genomtänkt. Bra anfall, bra försvar. Bra löpningar, bra passningar och en del bra avslut. Jag kan inte nämna någon utan att nämna alla! Sjöbos killar gjorde även de en bra första halvlek. De kom dock knappt fram till straffområdet innan bollen bröts av våra backar. En del byten i första men det gjorde ingen skillnad i spelet.

Med 0-0 i halvtid kändes det mycket bra. En poäng idag och målsättningen att spela division 2 nästa år också skulle i stort sett vara klar. Detta sporrade Barrikaden så pass mycket att alla trötthetskänslor verkade vara som bortblåsta när andra halvlek började. Det var ett rasande tempo även nu.

Fortfarande 0-0 när Erik bryter fram från sin backposition och bollen hamnar hos Patrik som för ett kort ögonblick har långskottsläge då målvakten är långt ute. På något sätt hamnar bollen hos Sosa istället som tittar upp och skjuter ett bra skott som seglar över den hemspringande målvakten och landar bakom mållinjen! 1-0 till hemmalaget! Det kändes riktigt skönt. Men det var lång tid kvar och de unga Sjöbospelarna borde ha ork för nittio minuter utan problem.

Sjöbospelarna stod fortfarande upp bra och de hade mer spel mot vårt mål i andra jämfört med första. Jag tror även att de kom närmare och fick både hörnor och frisparkar från bra lägen. Ingen som gav resultat dock.

För dagen debuterande Oliver, som ihärdigt rehabtränat hela säsongen i stort sett, gjorde ett bra inhopp som vänsterytter. Det var också hans snabba löpning med boll och hårda pressade skott som gav Omar en retur att sätta tvåan på. Målvakten gör en bra räddning men lämnar dock returen rakt ut i straffområdet. Där kommer Omar och sätter lätt 2-0. Ännu skönare än första, eftersom Sjöbo nu hade jagat kvittering en bra stund.

Matchen var mycket välspelad från båda sidor. Dock delades det ut lite kort hit och dit vilket i slutminuterna ändade med att Falk fick rött kort för sitt andra gula. Avstängd nästa match, vilket också Robban är då han samlat på sig tre gula under säsongen.

Mitt stora tack till alla för en kanonmatch och för att vi spelar på gräs nästa säsong också!! Jag kan inte låta bli att berätta att B-laget vunnit serien två år i rad och detta året gjort en insats som inget annat B-lag i Barrikaden gjort tidigare: spelat div. 2 (på gräs) och dessutom behållit platsen till nästa år! Grabbar! Ni är historiska! Kom ihåg det!!